food tagged posts

good food in Malang. U should Try!

Gue nyanyi di Malang beberapa waktu yang lalu, dan menyempatkan diri untuk cari makan enak. Ah, I love this city. Mungkin karena sentimen pribadi, kota ini akan selalu menjadi salah satu kota favorit gue di Indonesia. I tell you a secret. Many many years ago, I fell in love with a man in this city, and today I am still in love with the same man. Tapi cukup deh, ini bukan waktu untuk menulis tentang cinta. Ini waktunya untuk membahas kuliner di kota Malang yan gue datengin. Sebenarnya ada puluhan tempat makan enak di Malang. Bakso bakar, toko Oen, nasi campur gang Jangkrik, dll...

Read More

my drink at SKYbar, Bangkok

One of the places I really want to stop by in my Bangkok trip this April is Lebua Hotel Bangkok. Why? It’s the Sky Bar.

the iconic STAIRS – Sky Bar, Lebua Hotel Bangkok

Pas banget film “Hangover 3” keluar bulan Mei 2013 ini, gue inget setahun yang lalu, ada temen yang pasang foto di facebook dengan judul “Hangover 2”. Fotonya bagus banget lokasinya, dan pemandangannya juga oke yaitu kota Bangkok dari ketinggian. Penasaran banget jadinya kan. Setelah kepo ke dia dan ke google, ternyata foto itu diambil di Hotel Lebua State Tower Bangkok, salah satu lokasi yang ada di film “Hangover 2”...

Read More

What to eat in Paris?

Paris is a foodie town, both for the fans of the finer things in life as well as for those more intent on casual culinary treats. I just wanna share some delicious food, drink and snacks I found during my visit to Paris.

Paris adalah salah satu kota penuh kuliner enak. Ada yang suka makan ala restoran di Paris, ada juga yang suka makanan pinggir jalan. Buat gue sih dua-duanya boleh, yang penting enak. Ada beberapa makanan dan minuman yang gue coba di Paris dan pengen gue ceritain.

The first is Crepes...

Read More

Let’s eat in Medan

medan

I flew to Medan a few days ago (22/01/13) and stayed for a couple of days. It’s been years since the last time I visited Medan. We searched for some good food to eat! Luckily, a new friend with his wife nicely took us for a culinary trip around Medan. We want food! We want FOOD! 😀

Gue terbang ke Medan beberapa waktu lalu dan tinggal disana untuk beberapa hari. Udah cukup lama nggak ke Medan nih, bertahun-tahun yang lalu kayaknya terakhir ke Medan. Begitu sampe, insting gue langsung pengen nyari makanan enak...

Read More

MSGlutton’s Bay: Food+View in Singapore

Every time we go to Singapore, we stop by here. No matter what we eat for breakfast, lunch or dinner; we will squeeze time to eat again here at night.

Ini adalah tempat makan wajib untuk dikunjungin kalo gue ke Singapura. Walau udah keliling-keliling kesana kemari, biasanya selalu ada waktu yang disempetin untuk makan disini. Namanya ialah Makan Sutra Glutton Bay.

This open-air, moonlit food centre, in our opinion, has the best chicken wings ever! (Huat Huat BBQ Chicken Wings, $1.30 per piece for a minimum order of three pieces). We usually order more than 10 pieces...

Read More

my Fave Manadonese Restaurant

Okay, I gotta give it to this one. This restaurant’s name is Beautika and yes, it’s by far the best Manadonese Restaurant in Jakarta (I usually go to the one at Hang Lekir Street). It’s quite pricey, but the food is absolutely mouth watering. If you’re Manadonese, name your fave food and it’s there (sadly they only sell ‘hallal’ food, so no pork dish, ladies and gentlemen). But I am telling you, you won’t miss pork if you eat here, cause they have so many other good stuff. The Manadonese says the food is “berani bumbu” or “bold with spices”...

Read More

Yummy Durian di Singapore

Do u like the stinky fruit, Durian? I do!

Hari ini di Singapore mau makan durian! Dan menurut gue, satu-satunya tempat terbaik untuk menikmati durian di Singapore pastilah di Geylang. Gampang banget cara untuk bisa ke Geylang, tinggal naik MRT dan turun di ‘Aljuneid Station’ –jalur yang warna hijau, satu jalur dengan airport-, lalu jalan kaki 20 menit untuk bisa sampai ke tempat jual duriannya.

Geylang sendiri terbagi atas lorong-lorong yang genap dan ganjil, dan cukup membingungkan sehingga sangat riskan untuk nyasar disini...

Read More

MUST TRY dessert in Jimmy’s Cafe – Langkawi

langkawi dessert

During my stay in Langkawi, I tried some of their culinary treats.

Selama di Langkawi, gue pasti menyempatkan diri untuk keliling cari kuliner yang enak. Ini udah kewajiban deh kayaknya tiap kali jalan-jalan.

On my way back from the Cable car, I stopped by at some random food kiosk to try their ‘Fruit Rojak’ (fruit slices with sweet spicy peanut and shrimp paste sauce). Quiet tasty, but I prefer Javanese or Ambonese Rujak. I tried their delicacy food, ‘Laksa’ (spicy noodle soup) sold in some food trucks near the airport. It was not bad, but definitely not my fave...

Read More

HongKong – Food! (photos)

Talk about Chinese Food in HongKong…. well, the food in HongKong is certainly better than the food I had when visiting mainland China – in my opinion. But it still comes second compare to the food I had in Taiwan. But that’s just according to me.

If you travel to HongKong, their street food is one of the city’s unique experiences. You can tell that the culinary roots run deep through the foundation of the city and there’s so much to discover. I heard, HongKong have more than 10,000 Chinese restaurants, noodle shops and street food stalls. Sadis! Banyak yang enak emang....

Read More