jakarta tagged posts

Rusun Cup 2015 – Dari Rusun untuk Sepak Bola Indonesia

rusuncup

Kalian tau nggak kalau di Jakarta sekarang lagi digelar RUSUN CUP 2015? Sebuah pertandingan olahraga sepakbola antar Rusun (RUMAH SUSUN) se Jakarta? Yap, ditengah kondisi sepak bola Indonesia yang bahasa korannya ‘sedang carut marut’, semangat dan cinta terhadap sepakbola di Indonesia nggak boleh dikubur, justru harus dibangkitkan.

Kalau sebuah kompetisi sepakbola digelar untuk orang dewasa, rasanya terlalu mainstream. Kompetisi untuk anak-anak kecil lebih mainstream lagi. Jadi paling pas kalau digelar untuk usia ‘terlupakan di Indonesia’ yaitu U-16...

Read More

My Unforgettable Bachelorette Night

bachelorette

Sebentar lagi gue mau nikah, temen2 cewek ngegelar acara khusus buat gue. Aahh senangnya. Yang kebayang bakal dikasih kado, dandan cantik, makan malem di resto bagus pake baju serba putih, mungkin dipakein mahkota2an dan foto-foto. So sweet. Dalam kenyataan, yang bener cuma bagian foto-fotonya ajah. Gue dibawa ke daerah Sentul, naik, naik, dan naik terus ke pegunungan atas deket villanya Prabowo di atas bukit, dicelemotin pake make up sejelek-jeleknya, dan dibawa ke lapangan bola pas ada warga yang lagi gelar pesta rakyat, terus disuruh dangdutan ditonton ratusan warga kampung setempat. WHAAT...

Read More

my Horse Riding!

Hari ini seru banget soalnya bisa nyobain hobi baru, berkuda. Didaerah selatan Jakarta, ada satu sekolah berkuda, ‘Trijaya Equestrian Center’, yang bisa didatengin untuk nyobain kegiatan berkuda. Tadinya gue pikir berkuda itu cuma hobi main-main bersama kuda aja, tapi ternyata berkuda itu campuran kecintaan akan kuda plus olahraga yang bisa menghasilkan keringat super banyak hanya dalam satu sesinya (45 menit). Jangan bayangin kayak naik kuda di Bromo atau kebun binatang ya..ini bener-bener ‘sekolah berkuda’.

Pak Teddy, salah satu instruktur yang ada disana ngajarin berkuda dengan cara yang u...

Read More

Go Organic and MSG Free!

Update: Since 2013, this restaurant has moved to a new location ,Jl Cikini Raya (infront of IKJ Campus) and my personal all time fave food written in this blog is no longer available in the menu. 🙁

I pass by this restaurant almost every day because it is located at Santa (Wolter Mongonsidi Street) -which is my almost daily route-, but never stopped until one time i accidentally read the sign of the restaurant, it says “Warung Daun-GO Organic and MSG Free!” hei, that sounds like me. I am a kind of girl who will do my best to cook without MSG and buy organic stuff...

Read More

my Fave Manadonese Restaurant

Okay, I gotta give it to this one. This restaurant’s name is Beautika and yes, it’s by far the best Manadonese Restaurant in Jakarta (I usually go to the one at Hang Lekir Street). It’s quite pricey, but the food is absolutely mouth watering. If you’re Manadonese, name your fave food and it’s there (sadly they only sell ‘hallal’ food, so no pork dish, ladies and gentlemen). But I am telling you, you won’t miss pork if you eat here, cause they have so many other good stuff. The Manadonese says the food is “berani bumbu” or “bold with spices”...

Read More

Bumen, your Tongseng rawks!

Here is the scenario. One day my boyfriend played soccer with his buddies for 90 minutes, scored 3 goals, extremely tired and hungry, drove more than 15 km to central of Jakarta from the South area for an event, and from there they stopped by at this restaurant to eat. It’s his friend’s fave place in the area. I gotta phone call that night from him saying “You gotta try this one, Babe..the fried rice is sooo goood! So as the boiled noodles and the *tongseng!!”. Wow! Really? It’s been a while since he got so excited over food like that, especially fried rice, cause he likes that dish...

Read More

DEER meat in KOI Kemang!

inside KOI Kemang

Another fave spot in Kemang, Jakarta. I first came to KOI several years ago at my best friend’s farewell party. I recognized the good quality of the food back then. But these past two years on my second, third, and so on visit with my boyfriend, I really became a regular of this restaurant. They seriously have lots of nice food in store. Combined with a great vibe and comfortable seating, KOI is probably our top 5 choice of places to dine in Jakarta. Finding a parking spot  outside the building is tricky sometimes, especially on busy weekends, but we always managed.

What t...

Read More